Kerstfeest in de stad

Kerstfeest in de stad in Rotterdam

Het traditionele Kerstfeest op de Dam gaat het land in: het podium staat dit jaar voor de Laurenskerk in Rotterdam. Met een bijzondere lichtjestocht vragen Rotterdammers aandacht voor eenzaamheid tijdens de kerstdagen.

Dit jaar viert presentator Bert van Leeuwen samen met Rotterdam de eerste versie van Kerstfeest in de stad. De kerstboom en het podium staan op het Grotekerkplein bij de Laurenskerk. Maar natuurlijk staat Van Leeuwen daar niet alleen.

Berget Lewis

Zangers Tino Martin en Kaj van der Voort en zangeressen Berget Lewis en Anneke van Giersbergen zingen op deze Tweede Kerstdag bijzondere kerstliederen. Het Rotterdamse Leger des Heils vertelt het kerstverhaal. Daarnaast vindt er voor de eerste keer een bijzondere lichtjestocht door de stad plaats. Rotterdammers vragen hiermee aandacht voor mensen die zich eenzaam voelen tijdens Kerstmis. Presentatrice Anne-Mar Zwart loopt mee en luistert naar bijzondere verhalen.

Lichtjestocht

Hoewel Kerstfeest in de stad natuurlijk vooral gaat om de muziek, is de lichtjestocht dit jaar toch minstens zo belangrijk. Afgelopen weken liep presentatrice Anne-Mar Zwart mee met het Leger des Heils in Rotterdam. Daar praatte ze met verschillende mensen die dankzij hulp van het Leger hun leven weer op de rit hebben gekregen. En sommigen van hen zijn voor het eerst in jaren niet meer alleen met Kerstmis. Met de lichtjestocht hopen de prestentatoren, het Leger en alle Rotterdammers die meelopen het taboe rondom eenzaamheid te verbreken. Want niemand zou tijdens de kerstdagen alleen moeten zijn.

Meer over:

Reageren