Keuringsdienst van waarde

Ersin Kiris duikt in de bourgondische wereld

NPO 3 - donderdag 20 januari om 20:24

© pers.kro-ncrv.nl
Van krieltjes tot kip, steeds meer producten in de supermarkt zijn tegenwoordig ‘bourgondisch’. Maar waarom krijgen ze dat predicaat? De presentatoren van Keuringsdienst van Waarde zoeken het uit in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen.

Sloeg het woord bourgondisch’ vroeger op iemands uitbundige levensstijl, nu heten ook steeds meer producten in de supermarkt bourgondisch, van krieltjes tot kip. En dat vindt de Keuringsdienst van waarde maar een vreemde zaak. Want waarom krijgt een product dit predicaat? Geniet je meer wanneer je een bourgondisch brood eet?

Ersin Kiris

De presentatoren zoeken het tot op de bodem uit in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Zo brengt Ersin Kiris een bezoek aan een bakkerij in Hoogwoud die bourgondische appeltaartjes verkoopt. Ze zijn zeer geliefd bij de klanten, maar de presentator vraagt zich vooral af wat de taart anders maakt dan de rest van het gebak. Eigenaar Loes laat met alle liefde zien hoe die gemaakt wordt, en Kiris mag het resultaat proeven.

Sosha Duysker

De komende weken moeten Ersin Kiris en zijn collega’s het nog even zonder nieuw gezicht Sosha Duysker doen. Zij startte vorige maand met de opnames en maakt waarschijnlijk halverwege februari haar opwachting. Het team is blij met Duyskers komst: de voormalig Klokhuis-presentatrice is een doorpakker. “Als kind stuurde ik brieven naar de burgemeester over hondenpoep in de straat en over hoe het allemaal beter kon in de buurt. Ik heb me altijd druk gemaakt over de wereld om me heen.” In 2020 werd ze genomineerd voor de Eberhard van der Laan Award voor mensen die een verbindende rol spelen in de samenleving.

Meer over