Keuringsdienst van waarde

Tijd voor een cheesy aflevering van Keuringsdienst van Waarde

NPO 1 - dinsdag 28 maart om 20:34

© KRO-NCRV
Om het de consument makkelijk te maken hebben kaasproducenten hun kazen voorgesneden en in plakjes in plastic verpakt. De onderzoekers van Keuringsdienst van Waarde onderzoekt hoe het kan dat die voorverpakte plakken meestal precies even groot zijn.

Nederlanders eten kaas op allerlei momenten, maar de meesten eten kaas het liefst op hun brood, bleek uit een onderzoek van bureau GfK in 2019. Ongeveer 40 procent doet vrijwel dagelijks kaas op de boterham. Het traditionele broodje kaas is populair bij de lunch, maar ook bij het ontbijt.

Keuringsdienst van Waarde en kaas

Om het de consument makkelijk te maken, hebben kaasproducenten hun kazen voorgesneden en in plakjes in plastic verpakt. Daar zit meestal een velletje papier tussen om de plakken niet aan elkaar te laten kleven. Zo kan de kaas direct op de boterham. De verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde zijn nieuwsgierig naar hoe het allemaal werkt met die voorgesneden kaas. Ze vragen zich bijvoorbeeld af hoe het komt dat de plakken kaas meestal precies even groot zijn.

Meer over