Keuringsdienst van waarde classics

Heel veel kogelbiefstuk in Keuringsdienst van waarde classics

NPO 3 - donderdag 17 juni om 20:20

© KRO
Hoe kan het dat er in de winkel zoveel kogelbiefstuk te koop is? Een koe heeft namelijk maar een beperkte hoeveelheid kogelbiefstuk. De keuringsdienst duikt in de wereld van dit exclusieve stukje rundvlees.

Een koe heeft maar een beperkte hoeveelheid kogelbiefstuk. Dat vertelt oud-slager Teun in Keuringsdienst van waarde classics aan presentator Ajouad El Miloudi. Teun werkte ruim dertig jaar in ambachtelijke slagerijen en weet dus waarover hij praat. Hij heeft de Keuringsdienst gemaild omdat hij zich afvraagt hoe het desondanks mogelijk is dat er zoveel kogelbiefstuk - een exclusief product - te koop is. “Ik zie kogelbiefstuk in zo’n grote hoeveelheid liggen, dat ik denk dat het niet allemaal van de kogel kan zijn”, zegt de voormalige slager.

Welk stuk bief?

Daarom vraagt hij de keuringsdienst uit te zoeken of al deze stukken vlees wel van de kogel af komen óf dat het misschien gewone biefstuk is? Een mooie uitdaging voor de presentatoren, die samen op onderzoek uitgaan.

Meer over