Hoe zit dat precies?

Keuringsdienst van Waarde duikt in de wereld van de Keurslager

NPO 1 - dinsdag 17 oktober om 20:34

© KRO-NCRV
Een slager met een kapitale K; hoe is dat ooit zo gekomen? En wat is het verschil met een ‘gewone’ slager? Het consumentenprogramma Keuringsdienst van Waarde duikt in de wereld van de Keurslager en ontdekt een slager die zijn eigen vlees keurt.

Een Keurslager is niet zomaar een slager; dat kan ook niet anders als de naam van dit ambachtelijke beroep met een hoofdletter wordt geschreven. De Keuringsdienst van Waarde zoekt uit wat de Keurslager onderscheidt van een ‘gewone’ slager. Dat begint met achterhalen waar die kapitale K vandaan komt. Eén ding is zeker: het merk bestaat al sinds 1946. De keuringsdienst ontdekt dat het hier vooral gaat om een slager die zijn eigen vlees keurt.  

Keuringsdienst van Waarde

Consumenten die geen genoeg krijgen van het spitwerk van de presentatoren kunnen op de website van de keuringsdienst hun hart ophalen. Daarop staan talloze onderwerpen die al eerder aan bod zijn geweest. Liefhebbers van drop of zongedroogde tomaatjes kunnen daar dingen zien die ze misschien liever niet hadden geweten.

Wanneer is Keuringsdienst van Waarde op televisie?

Keuringsdienst van Waarde is iedere dinsdag rond 20:30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.

Meer over