Keuringsdienst van waarde

Keuringsdienst van Waarde duikt in gedroogde tomaten

NPO 3 - donderdag 20 oktober om 20:25

© KRO-NCRV
Gedroogd in de zon of in de oven? De programmamakers van Keuringsdienst van Waarde krijgen vaak de vraag hoe de zongedroogde tomaat tot stand komt. Ze zoeken uit hoe deze populaire lekkernij wordt gemaakt en belanden uiteindelijk in Turkije.

Een bijzondere aflevering van Keuringsdienst van Waarde, want de meest gestelde kijkersvraag komt aan bod. Worden zongedroogde tomaten wel echt in de zon gedroogd? De verslaggevers onderzoeken hoe deze razend populaire lekkernij tot stand komt.

Keuringsdienst van Waarde

In 2017 dook de Keuringsdienst van Waarde al eens in de wereld van de zongedroogde tomaten en toen bleek dat er geen duidelijk regelgeving voor het product is. Fabrikanten konden voor het droogproces deels de oven gebruiken en ze toch als zongedroogde tomaten in de schappen leggen. De makers kijken opnieuw naar het productieproces en willen weten of er ergens op de wereld miljoenen tomaten liggen te drogen. Uiteindelijk komen ze niet uit in Italië, maar belanden ze tijdens hun speurwerk in Turkije.

Meer over