Keuringsdienst van waarde

Waarom is plantaardige yoghurt zo duur?

NPO 3 - donderdag 28 april om 20:25

© KRO-NCRV
De laatste jaren zijn er veel plantaardige alternatieven voor zuivel op de markt gekomen. Keuringsdienst van Waarde wil weten hoe plantaardige yoghurt tot stand komt en waarom deze variant zo veel duurder is dan 'gewone' yoghurt.

In deze nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde bijten de verslaggevers zich vast in een populaire productgroep: plantaardige alternatieven voor zuivelproducten. Als het gaat om melk was de mensheid altijd afhankelijk van zoogdieren, maar omdat steeds meer mensen geen dierlijke producten meer willen consumeren, komen er de laatste jaren steeds meer alternatieven op de markt.

Plantaardige producten

Er bestaat sinds een tijdje onder meer melk van haver, kokos, cashewnoten en soja. Daar blijft het niet bij; er zijn ook plantaardige varianten van yoghurt. Keuringsdienst van Waarde wil weten hoe deze worden gemaakt. Ze zijn niet alleen geïnteresseerd in het productieproces, maar onderzoeken ook waarom deze yoghurts zo duur zijn. Ze zijn namelijk zeker niet voor iedereen betaalbaar.

Meer over