Keuringsdienst van waarde

Een smeuïge aflevering van Keuringsdienst Van Waarde

NPO 3 - donderdag 11 november om 20:25

Klopt het wat fabrikanten de consumenten vertellen? Is het waar wat ze claimen en wat ze in reclames verkopen? De verslaggevers van Keuringsdienst Van Waarde nemen de telefoon ter hand en bellen er actief op los. Met vandaag: alles over kaas.

Tijdens een vakantie in Frankrijk stuitte de presentatoren van Keuringsdienst Van Waarde op iets vreemds. Iets wat Nederlanders wegsnijden, daar smullen de Fransen juist van: het korstje van de kaas. Maar waarom en waar is ie van gemaakt? Het belooft een heerlijk smeuïge aflevering te worden, dat is wel zeker.

Martin Schyns

Iemand die alles weet over kaas, korstjes en jasjes van het gele goud is kaasmaker Martin Schyns. Hij maakt namelijk altijd een natuurkorstkaas in plaats van de bekende kaascoating die we in Nederland kennen. "Natuurkorstkaas rijpt veel complexer en mag schimmelen. De schimmel stuurt enzymen naar binnen en dat zorgt voor een andere smaak: zacht romig, iets zoets. Het kan naar blauwschimmel neigen", geeft hij alvast en tipje van de sluier weg. 

Benieuwd? Je hoort er vanavond om 20:25 uur meer over in Keuringsdienst Van Waarde

Meer over