Keuringsdienst van waarde

De echte pasta carbonara in Keuringsdienst Van Waarde

NPO 3 - donderdag 18 november om 20:24

© KRONCRV
Wat is de echte pasta carbonara? Dat is de grote vraag voor de presentatoren van Keuringsdienst Van Waarde. Er zijn immers tal van recepten en dan met name van de romige, witte saus die over de spaghetti wordt gegoten. Daar komt bij dat er nu zelfs carbonarakruiden en carbonarapizza's te koop zijn.

Pasta carbonara: een op het oog simpel klassiek Italiaans gerecht dat nog verdraaid lastig is om te maken. Althans, als je het originele recept volgt. De Keuringsdienst Van Waarde merkte dat er tal van recepten zijn en dan met name van de romige, witte saus die over de spaghetti wordt gegoten. Daar komt bij dat er tegenwoordig ook carbonarakruiden worden verkocht en er zelfs diepvriespizza’s carbonara in de schappen van de supermarkten liggen.

Pasta Carbonara

De grote vraag is: wat is nu de echte carbonara? Moeten er op het eind rauwe eieren door de pasta worden geroerd? Mag er eigenlijk wel room, of zelfs melk bij? De Italianen gebruiken zo min mogelijk ingrediënten en zijn nogal strikt als het gaat om de bereiding. Zelfs de kaassoort is heilig voor de perfecte carbonara.

Meer over