Keuringsdienst van waarde

Salami en cervelaat onder de loep in Keuringsdienst Van Waarde

NPO 3 - donderdag 10 februari om 20:25

© KRO-NCRV
Nederlanders eten graag salami en cervelaat op brood, maar wat is nou precies het verschil? De keurmeesters van Keuringsdienst Van Waarde gaan in deze aflevering naar Italië, het land waar de salami vandaan komt. Daar ontdekken ze hoe de worst gemaakt wordt.

In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst Van Waarde buigen de keurders zich over vleeswaren. Wat leggen we nou eigenlijk precies op ons brood?

Salami vs. Cervelaat

In de schappen in de supermarkt liggen salami en cervelaat, maar veel Nederlanders weten niet wat het verschil is. Salami is altijd van varkensvlees en bevat knoflook, terwijl cervelaat op smaak wordt gebracht met peper en zout en regelmatig meerdere soorten vlees bevat.

Keuringsdienst van Waarde

Om een antwoord te vinden op alle andere vragen gaat de Keuringsdienst naar Italië, het land waar salami vandaan komt. Salame - het enkelvoud van salami - betekent letterlijk gezouten vlees. De Italianen laten trots zien hoe ze het product maken en aan welke kwaliteitseisen de worsten moeten voldoen. Hoe goed is de salami in Nederland?

Meer over