Keuringsdienst van waarde

Keuringsdienst duikt in wereld van vibrerende edelstenen

NPO 3 - donderdag 28 oktober om 20:25

© KRO-NCRV
Winkels en webshops liggen tegenwoordig vol met edelstenen, die allemaal een eigen superkracht hebben. De Keuringsdienst duikt in deze aflevering van Keuringsdienst Van Waarde in de wereld van vibrerende edelstenen en gaat op zoek naar de herkomst van deze kristallen.

Aan de grootte en de hoeveelheid edelstenen die edelmannen bij zich droegen kon men vroeger zien hoe belangrijk ze waren. Inmiddels is de handel in edelstenen een wereldwijde business waar miljarden euro's in omgaan.

Edelstenen

De winkels en webshops liggen vol met kristallen, die tegenwoordig voor iedereen betaalbaar zijn. Iedere steen heeft z’n eigen superkracht en blijkt nog helend ook. De voorbeelden hiervan zijn talrijk: kristallen die helpen om beter te slapen, de straling van een mobiel tegengaan of de huid gezonder maken. De advertentieteksten staan vol met termen als ontladen, opladen, trillingen, energie en balans. De Keuringsdienst Van Waarde duikt in de wereld van vibrerende edelstenen en gaat op zoek naar de herkomst van deze kristallen.

Meer over