Kick-Ass

Kick-Ass: Superheld zonder superkrachten

RTL 7 - zaterdag 22 oktober om 22:57

© A-film.
Een superheld zonder superkrachten, wat heb je daar nou weer aan? Best nog wat: comicfanaat, tiener en doe-het-zelfsuperheld Kick-Ass staat ook zonder superkrachten zijn mannetje.

Iedere comicfan droomt er stiekem van: zelf een superheld zijn. Maar ja, zonder superkrachten of flink pak geld valt er aan een superheldenbestaan weinig eer te behalen.

Kick-Ass

Daar laat tiener Dave (Aaron Taylor-Johnson) zich niet door tegenhouden. Geïnspireerd door zijn favoriete comics neemt hij een bijzonder besluit: superkrachten of niet, hij moet en zal superheld worden.

Hij trekt een kek pakje aan, noemt zichzelf Kick-Ass en gaat de straat op, op zoek naar burgers om te helpen. Al vrij snel blijkt dat superkrachten toch wel handig waren geweest: bij zijn eerste goede daad wordt de nieuwbakken ‘superheld’ zonder pardon in elkaar gemept.

Dat pak rammel is niet zonder gevolgen. Dave loopt een permanente zenuwbeschadiging op.

Geluk bij een ongeluk: hij voelt bijna geen pijn meer. En dat is ook een soort superkracht, toch?

Nicolas Cage

Kick-Ass mag dan ongevoelig zijn voor pijn, daar heeft hij weinig aan als hij niet een aardig robbertje kan vechten. Met alleen maar klappen opvangen en niet terugslaan word je nog geen superheld.

Gelukkig voor Dave is hij niet de enige selfmade superheld in de stad. Big Daddy (Nicolas Cage) en zijn dochter Hit-Girl (Chloë Grace Moretz) kunnen Kick-Ass de fijne kneepjes van het vak bijbrengen.

Meer over