Kickboxer: Retaliation

Jean-Claude Van Damme traint kickboksers tot het uiterste in Kickboxer: Retaliation

RTL 7 - donderdag 6 juni om 22:31

© Daro/RTL
Kickboxer: Retaliation is alweer de zevende film in de Kickboxer-reeks. Het is de derde waarin Jean-Claude Van Damme een rol heeft.

In de zesde film, Kickboxer: Vengeance heeft kickbokser Kurt Sloane (Alain Moussi) de dood van zijn broer gewroken. Daarna zwoer hij nooit meer een voet in Thailand te zetten.

Jean-Claude Van Damme

Het loopt in Kickboxer: Retaliation anders. Kurt wordt in Amerika opgepakt en overgebracht naar Thailand: hij moet terechtstaan voor de dood van Tong Po. In de gevangenis heeft hij geen moment rust. Zijn medegevangenen weten wat hij op zijn geweten heeft en zijn daar niet blij mee. Gelukkig is Sloane niet alleen in de Thaise lik. Durand (Jean-Claude Van Damme) geeft er kickbokslessen aan gevangenen.

Kurt kan Durands hulp goed gebruiken. De organisator van een kickbokstoernooi chanteert hem zodat hij weer de ring in zal gaan. Vechten is ook de enige manier waarop hij zijn vrijheid – en daarmee zijn leven – terug kan krijgen.

Kickboxer: Retaliation

Na Kickboxer: Retaliation is het nog niet gedaan met de filmreeks. Een achtste deel staat al in de planning. Wanneer Kickboxer: Armageddon moet verschijnen is nog niet duidelijk. Of Van Damme weer mee zal doen is ook nog niet bekend. Wel staat vast is dat Alain Moussi terug zal keren als Kurt Sloane.

Meer over