Kiespijn: Tweede Kamerverkiezingen

Diederik Ebbinge loodst iedereen door de Tweede Kamerverkiezingen in nieuw seizoen Kiespijn

NPO 3 - zondag 29 oktober om 20:16

© NTR
In november 2023 mogen we weer massaal naar de stembussen om ons stem te laten horen in de Tweede Kamerverkiezingen. Om voor goed voor te bereiden, loodst Diederik Ebbinge ons in een gloednieuw seizoen van Kiespijn weer door alle standpunten heen.

'Politieke spelletjes spelen' is niet per se een uitdrukking die geldt als reclame voor het werk op het Binnenhof. Tenzij het politieke spel Kiespijn is, want de succesvolle satirische panelquiz is inmiddels vaste prik in campagnetijd en begint aan het vierde seizoen. 

Hanneke Groenteman en Rutger Castricum

Op stapel staan vier afleveringen met Hanneke Groenteman en Rutger Castricum als vaste teamcaptains, respectievelijk voor 'links' en voor 'rechts'. Samen met twee gasten per panel beantwoorden ze vragen van presentator Diederik Ebbinge (het volgens eigen zeggen 'redelijke midden') over politiek en alles wat er mee te maken heeft. 

Na drie campagnes en in totaal veertien afleveringen blijkt dat links en rechts aan elkaar gewaagd zijn: Groenteman en Castricum wonnen elk zeven afleveringen. Het is de vraag of dat ook dit seizoen zo blijft.

Wanneer is Kiespijn: Tweede Kamerverkiezingen op televisie te zien?

Kiespijn: Tweede Kamerverkiezingen is vanaf zondag 29 oktober wekelijks om 20:15 uur te zien bij NTR op NPO3.

Meer over