Kijktip: 10 jaar Ik vertrek

Emigratieprogramma Ik Vertrek is al tien jaar op televisie. De komende weken zijn de favoriete afleveringen van bekende Nederlanders te zien. Te beginnen met Paul de Leeuw.

 In 10 jaar tijd heeft Ik Vertrek een grote groep vaste fans weten te vergaren. Zij kijken wekelijks naar de successen en vooral het leed van Nederlanders die in het buitenland gaan wonen. Het jubileum wordt gevierd met een bijzondere reeks. Bekende Nederlanders kiezen hun favoriete aflevering.

Paul de Leeuw

Paul de Leeuw bijt het spits af. Hij kijkt het programma terwijl hij op de hometrainer zit. „Ik heb enorm veel bewondering en respect voor iedereen die de stap zet, want ik heb het nooit gedurfd.” Hij kiest de uitzending van negen jaar geleden waarin Erica en haar man Martien met hun dochters Montana en Maxime naar Frankrijk verhuizen. Ze verlieten hun woninginrichtingszaak om een enorm kasteel op te knappen tot hotel.

Terug naar Nederland

Een succes werd het avontuur in het Franse Thénioux niet. In 2007, tijdens een terugblikaflevering van Ik Vertrek, bleek dat Erica niet in de wieg was gelegd voor de bediening. Martien wilde het nog wel langer proberen, maar uiteindelijk trok het gezin weer weg uit het kasteel. Terug in Nederland reflecteert het stel op de impact van het programma. Martien kreeg op sociale media namelijk veel kritiek te verduren. Niet op zijn kluscapaciteiten, maar op zijn geaardheid. „Mensen zeiden: "ziet die Erika dan niet dat die Marien homo is?". Al die negativiteit...” In deze aflevering antwoord op de vraag wat het stel nu doet.

Reageren