Kijktip: 10 jaar Ik vertrek met Joop Braakhekke

De meeste mensen kijken naar Ik Vertrek uit leedvermaak, maar kok Joop Braakhekke kijkt met gekromde tenen. Zeker naar mensen die, zonder ervaring, een restaurant kopen.

Bij veel emigranten van Ik vertrek lijkt het alsof ze niet gehinderd worden door gebrek aan talenkennis, horeca-ervaring of inzicht in verbouwingen. Kok Joop Braakhekke zit soms met een gekromde tenen te kijken, zeker als de klussers culinaire ambities hebben.

Bart en Christa

Voor 10 jaar Ik Vertrek wil hij de aflevering van Bart en Christa uit Deventer nogmaals zien. Zij waren vastberaden in Frankrijk een hotel over te nemen. Er was iets mis met de verkoopovereenkomst, dus het feest ging niet door. Bijna een ton armer besloten ze dan maar een wegrestaurant in een klein dorpje over te nemen. Braakhekke: 'Het is een vak. Ik kan toch ook niet op een dag beslissen dat ik een garage begin waar ik oude Deux Cheveaux ga repareren?' De cameraploeg bezoekt Bart en Christa zeven jaar later opnieuw.

Zitten ze nog steeds in Frankrijk of is de emigratiedroom aan gruzlementen gevallen? Een hint: Zakelijke conflicten blijven hen achtervolgen en hun eindbestemming hebben ze nog lang niet bereikt

 

Reageren