Kijktip: 10 jaar Ik vertrek met Lieke van Lexmond

Lieke van Lexmond wil graag de aflevering terugzien van de familie Grünewald die naar Spanje emigreerde, maar dat avontuur liep niet goed af. 

Presentatrice en actrice Lieke van Lexmond en haar man genieten enorm van mensen die onbezonnen emigreren. In 10 Jaar Ik vertrek vertelt ze hoe de twee samen vanaf de bank commentaar leveren op de stellen die meedoen. De aflevering die ze graag wil terugzien is er dan ook een waar vrijwel alles mislukt.

Jules en Rintai

Het gaat om de familie Grünewald, die naar Spanje gaat zonder dat ze iets goed geregeld hebben. De koop van de bar die Jules en Rintai op het oog hadden, is nog niet helemaal rond. Bij aankomst in Spanje staat het gezin dan ook op straat. 'Het was ongelofelijk', blikt Lieke terug. 'Niets, maar dan ook niets was van tevoren geregeld.' Daar komt bij dat Jules geen horeca-ervaring heeft en dat de kinderen er niet aarden. Hoe is het nu met de Grünewalds?

Op straat gezet

Het is een klein wonder dat de Grünewalds wilden meewerken aan deze uitzending omdat Rintai Grünewald vier jaar geleden nog woest was op de TROS omdat ze de uitzending met haar gezin herhaalden terwijl de omroep wist dat het helemaal mis was gelopen. „De Grünwalds gingen failliet en waren al terug in Nederland voordat hun vertrek werd uitgezonden. „In de tussentijd ging het al slecht tussen Jules en mij, en hij kon niet met geld omgaan”, zo vertelde Rintai aan Weekend. „In Nederland hebben we het nog even geprobeerd met onze relatie, maar toen ging het helemaal mis. We zijn op een heel nare manier uit elkaar gegaan. Op een gegeven moment heeft hij mij met de twee kinderen op straat gezet.”                

 

Reageren