Kijktip: 24Kitchen Christmas Special

Voor 24 Kitchen Christmas special reizen de chefs van de kookzender af naar het Finse Lapland, het land van de Kerstman.

Na marsepein, pepernoten en gevuld speculaas is het tijd voor kerstkransjes, wintersoepen en kip uit de oven. Voor 24 Kitchen Christmas special reizen de chefs van de kookzender af naar het Finse Lapland, het land van de Kerstman. In deze sprookjesachtige omgeving bereiden ze smakelijke gerechten.

Miljuschka Witzenhausen

Daarnaast gaan de presentatoren voor het programma Winterkost - dat ook vanavond start - de Finse natuur in. Miljuschka Witzenhausen trekt te paard door de besneeuwde bossen. Daarna laat ze zien hoe je zoete Finse bosbessenbroodjes bakt. Een bezoekje aan een rendierenfarm inspireert Giovanni Caminita tot het maken van een mals rendierenbiefstuk. Ook een gerookte forel mag niet ontbreken. Roberta Pagnier doet hier nog zelfgemaakte pappardelle bij.

Estée Strooker

Lapland is de uitgelezen plek voor een tocht met sledehonden en dat is ook wat Estée Strooker gaat doen. Op 20-jarige leeftijd werd Strooker in 2010 de eerste winnaar van de Nederlandse versie van Masterchef. Een jaar later begon ze haar eigen restaurant in Arnhem. Het was altijd al een wens van haar om aan de slag te gaan als tv-kok en sinds 2013 is ze te zien bij 24Kitchen. Na haar tocht laat ze  zien hoe je een rustieke wintergroentesoep met Finse kaas maakt. Hugo Kennis stapt op de sneeuwscooter om het winterse landschap te ontdekken. Zijn inspiratie laat hij los op een côte de boeuf met wintergroenten.

Reageren