Kijktip: 5 Tegen 5 met Ruben Nicolai

De zaterdagavond van RTL 4 staat met de terugkeer van 5 Tegen 5 in het teken van ouderwets vermaak voor het hele gezin. Ruben Nicolai is de presentator.

Na Willem Ruis, Peter Jan Rens, Winston Gerschtanowitz, Carlo Boszhard en Gordon mag nu Ruben Nicolai 5 Tegen 5 te presenteren. Ruben is vereerd dat hij zijn naam aan dit illustere rijtje mag voegen. 'Ik keek het programma vroeger met gekamde haartjes in mijn pyjama op de bank en heb er ontzettend veel zin in', zegt hij in het persbericht.

5000 euro

De formule is hetzelfde gebleven: twee teams van vijf spelers bestaande uit familieleden nemen het tegen elkaar op. Iedere ronde bestaat uit een vraag die eerder aan honderd mensen is voorgelegd, een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Het doel is om te raden wat het Nederlandse publiek heeft geantwoord. Het team dat na de vijfde ronde het meeste geld heeft gewonnen, gaat door naar de finale. Daar maken ze kans op 5000 euro.

Willem Ruis

De allereerste 5 Tegen 5 werd in 1983 uitgezonden door de Vara, met Willem Ruis als quizmaster. Een grappig feitje: de voice-over werd destijds gedaan door mediamagnaat John de Mol. Een paar jaar na de dood van Ruis, trok de Vara de spelshow opnieuw uit de kast. Peter Jan Rens doet de presentatie. Als die in 1992 overstapt naar RTL 4, verhuist het programma met hem mee. Omdat er problemen zijn met de formatrechten stopt de show in 1998. In 2005 haalde Talpa de show nogmaals van zolder en werd het achtereenvolgens gepresenteerd door Gordon en Winston Gerschtanowitz. Tien jaar later is de eer aan Ruben Nicolai.

Reageren