Kijktip: Adele Live in London

Een openhartig interview, prachtige optredens en een supergeslaagde sketch. Genoeg redenen om te kijken naar deze special rond Adele!

Superster Adele geeft niet vaak een interview. De BBC wist de zangeres toch te strikken voor een gesprek met talkshowhost Graham Norton. Hun ontmoeting is te zien in de special Adele: Live In London, die vorige week op BBC 1 kwam onder de titel Adele at the BBC, maar nu ook op NPO 3 wordt uitgezonden.

25

Er is een mooie aanleiding voor de special: voor het eerst in vier jaar heeft de Britse zangeres nieuwe liedjes uitgebracht. Na de cd's 19 en 21 is nu 25 uit, met daarop onder meer de single 'Hello'. De lancering van dat nummer zorgde wereldwijd voor opwinding. Graham Norton interviewt de 27-jarige nachtegaal nu over de nieuwe liedjes en vraagt waarom ze er zo lang de tijd voor nam. Eerder liet Adele al eens doorschemeren dat de reden in de privésfeer lag. Eind 2012 beviel ze van haar eerste kindje. Ook vond ze het moeilijk om muziek te schrijven nu ze in de liefde gelukkiger is dan vroeger.

Hello

De liedjes op Adeles eerste albums 19 en 21 gaan namelijk vooral haar eerdere verbroken relaties. Ze scoorde nummer-1-hits met 'Rolling in the deep', 'Set fire to the rain' en 'Skyfall', het titelnummer van de vorige James Bond-film. Dat laatste nummer leverde haar een Oscar op voor beste filmmuziek. In de Top 2000 staat ze jaarlijks heel hoog met de pianoballad 'Someone like you'. Inmiddels is ook 'Hello' een nummer-1-hit geworden.

Lees ook:
Adele zingt Hello unplugged bij Saturday Night Live

Jenny

Naast het interview over 25 komen in Adele: Live In London ook prachtige optredens met nieuwe nummers langs. En als klap op de vuurpijl haalden Adele en Graham een geweldige grap uit: de zangeres deed vermomd mee aan een Adele-imitatie-talentenjacht. Als 'Jenny' zong ze de sterren van de hemel. Bekijk de video hier alvast.
 

Reageren