Kijktip: Allerlaatste aflevering van Downton Abbey

2 Januari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

Deze anderhalf uur durende special is het slot van Downton Abbey en volgt de perikelen van de Crawleys en hun personeel van september 1925 tot aan Oudejaarsavond.

Deze anderhalf uur durende special is het slot van Downton Abbey en volgt de perikelen van de Crawleys en hun personeel van september 1925 tot aan Oudejaarsavond.

Verdriet 

De jonge weduwe Daisy (Sophie McShera) zit in zak en as, omdat ze denkt dat ze een aanbidder heeft laten lopen. Mr. Carson (Jim Carter) ontdekt dat hij toch vatbaarder is voor veranderingen dan hij ooit heeft laten zien en Mary (Michelle Dockery) moet zien om te gaan met het grote verdriet van haar kersverse echtgenoot.

Feesten zoals in 1925

Aan Red Magazine vertelde Dockery dat ze verdriet had om het afronden van de serie. ‘Op het slotfeest hield onze producer een toespraak. Hij vertelde dat we moesten feesten zoals in 1925.’ Met een spetterend festijn sloten cast en crew zo het Downton-tijdperk af. 

Best verkochte en bekeken serie 

Downton Abbey mag zich de best verkochte serie én de best bekeken serie ooit uit Groot-Brittannië noemen. Toch komt er nu een eind aan het populaire kostuumdrama. Onder de fans bevinden zich onder andere de Rolling Stones en Michelle Obama. De Amerikaanse presidentsvrouw heeft de makers met een handgeschreven briefje zelfs laten weten dat ze zo genoten heeft van de kerstafleveringen van de show.

Sprankje hoop

Er is overigens nog een sprankje hoop voor de doorgewinterde fans. De makers onderzoeken of er een Downton-speelfilm kan komen, die aansluit op het laatste seizoen. Een beslissing daarover is nog niet gevallen.

 

Meer over