Kijktip: Alles over eten in De Nationale Eettest

15 januari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

Waar komt de term 'woensdag, gehaktdag' vandaan? En wat zijn 'blote billetjes in het gras'? In De Nationale Eettest neemt Paul de Leeuw onze kennis over eten onder de loep.

Deze aflevering is een herhaling, maar Paul de Leeuw zorgt er met De Nationale Eettest voor dat je kennis over eten weer wordt opgefrist. Want wat zijn 'blote billetjes in het gras'? en waar komt de term 'woensdag, gehaktdag' vandaan? Ons dagelijks dieet bestaat idealiter uit minimaal 200 gram groente en 2 stuks fruit. Maar hoeveel Nederlanders houden zich hieraan? En wat krijg je precies als je een kapsalon bestelt?

Healthfreaks 

In de studio gaan deelnemers in verschillende themavakken de strijd aan met elkaar. Healthfreaks zijn dan wel altijd bezig met een gezonde hap, maar betekent dat ook dat ze meer over eten weten dan mensen die liever naar de snackbar gaan? En weten biologische boeren echt meer over gezonde producten? Ook BN'ers als presentatrice Nance, Heel Holland bakt-winnaar Menno de Koning en zanger Frans Duijts doen mee. 

Lekkerbek Paul 

Presentator Paul de Leeuw is zelf dol op eten, ondanks de strijd tegen de kilo’s die hij altijd voert. Hij bracht zelfs een eigen kookboek op de markt. Het draagt de titel ’kHebjelief, en trek! en is een kookboek én autobiografie in één. De Leeuw kijkt daarin niet alleen terug op de grootste en belangrijkste gebeurtenissen uit zijn leven, maar ook naar wat hij daarbij at, want ook dat maakte indruk op hem. 'Je kunt mij midden in de nacht wakker maken door alleen maar het woord "eten" te roepen!' Het lijkt om die reden niet verwonderlijk dat juist hij is gevraagd om De Nationale Eettest te presenteren. 

 

Meer over