Kijktip: Andere Tijden Sport over Rudi Koopmans en Alex Blanchard

14 Juni 2015 11:00 | kijktips | Door Televizier

© NOS

In 1982 troffen de boksers Rudi Koopmans en Alex Blanchard elkaar voor de Europese titelstrijd in het halfzwaargewicht. Andere tijden sport blikt met hen terug op de spraakmakende wedstrijd.

Lees het artikel hieronder verder

Het laatste streaming nieuws

Mogelijk gemaakt door guidinc.nl

Turbo Review: Pixar-animatiefilm Luca op Disney Plus

Meer film & serie nieuws

In 1982 troffen de boksers Rudi Koopmans en Alex Blanchard elkaar in de Rotterdamse Ahoy voor de Europese titelstrijd in het halfzwaargewicht. Andere Tijden Sport blikt met hen terug op wat achteraf 'de wedstrijd van de eeuw' wordt genoemd.

Tegenpolen

Koopmans en Blanchard waren in alles elkaars tegenpolen. De eerste kwam uit Rotterdam; de tweede was een Amsterdammer in hart en nieren. Koopmans was de doorgewinterde kampioen, Blanchard het aanstormende talent. Het gevecht werd een mediahype. Het contract voor de wedstrijd werd getekend in een talkshow van Mies Bouwman. De boksers gingen er verbaal alvast met elkaar op de vuist. Het echte gevecht werd een prooi voor Koopmans. „Alex was op van de zenuwen. Hij sloeg helemaal vast”, zegt hij over zijn uitdager van toen.

Druk

Blanchard kan dat beamen. „Het was een en al spanning. Rudi was al jarenlang een topper. Wie ben ik dan om de titel eventjes bij hem weg te komen halen? Opeens moest ik iets waarmaken. Ik vond het allemaal prachtig, maar het was wel heel anders dan ik verwacht had. Het is me behoorlijk tegengevallen wat er allemaal bij kwam kijken, met interviews en pers enzo. Tegen die druk was ik nog niet bestand.”

Later in zijn carrière is het overigens nog helemaal goed gekomen met Alex Blanchard: Van 1985 tot 1988 mocht hij zich Europees kampioen halfzwaargewicht noemen.

Andere Tijden Sport • zondag 14 juni, 22.10 uur NPO 1

Meer over