Kijktip: André Rieu op het Vrijthof

25 december 2015 11:27 | kijktips | Door Televizier

André Rieu walst de hele wereld over, maar altijd keert hij weer terug naar 'zijn' Maastricht. Afgelopen zomer gaf de violist er voor het elfde jaar op rij een reeks concerten.

De Avrottros zendt een registratie uit onder de titel André Rieu op het Vrijthof 2015. Natuurlijk stond de maestro niet in zijn eentje op het podium; hij werd vergezeld door zijn voltallige Johan Strauss Orkest en een aantal goede bekenden. Zo zongen de Platin Tenors een wereldberoemde aria uit De Parelvissers en bezorgde sopraan Mirusia Louwerse menigeen kippenvel met haar vertolking van Wishing You Were Somehow Here Again uit The Phantom of the Opera. Panfluitist Georges Zamfir en een keur aan Roemeense muzikanten en dansers zorgden voor een spetterende finale van het openluchtconcert.

Platin Tenors

Dit muzikale gezelschap bestaat uit Gary Bennett uit Australië, de Hongaarse Bela Mavrak en Duitser Thomas Greuel. Zelf is Rieu op zijn website vol lof over hen: 'Wanneer ze samen zingen ontstaat een unieke klank, briljant en met een warmte die direct naar het hart gaat. De eerste keer dat ik hen in mijn studio hoorde zingen dacht ik: hen wil ik mee op tour nemen!' En dat heeft hij gedaan. Sinds 2005 vormen De Platin Tenors een vast onderdeel van zijn concerten en reizen ze mee de wereld over. Dat Rieu ook in zijn eentje goed tot zijn recht komt bewijst hij met een emotionele solo van het lied 'You raise me up'.

Meer over