Kijktip: Antonie Kamerling

1 Oktober 2015 15:42 | kijktips | Door Televizier

© Scènebeeld Feestje

Op 7 oktober 2010 maakte Antonie Kamerling een einde aan zijn leven. Coen Verbraak maakte een documentaire over de acteur en laat daarin zijn vrienden en familie aan het woord. 

Goede Tijden, Slechte Tijden bestaat precies 25 jaar. Veel acteurs danken hun doorbraak aan de populaire soap. Zo ook Antonie Kamerling. Zijn vertolking van Peter Kelder gaf hem landelijke bekendheid. De schok was dan ook groot toen op 7 oktober 2010 bekend werd dat hij zelfmoord had gepleegd. Vijf jaar na dato maakt Coen Verbraak de documentaire Antonie Kamerling. Hierin praat hij met een groot aantal vrienden en familieleden van de acteur, onder wie zijn weduwe Isa Hoes, Beau van Erven Dorens, Job Gosschalk en Albert Verlinde. Het maken van de documentaire heeft veel indruk gemaakt op Verbraak. 'Antonie was maar een jaar jonger dan ik, dat speelde daarbij ook mee. Hij zou nu nog maar 49 jaar zijn geweest', vertelde hij in RTL Boulevard.

Depressies

Na zijn vertrek uit GTST kreeg Antonie Kamerling al snel erkenning als serieus acteur. Niet in de laatste plaats door zijn filmdebuut in De kleine blonde dood, die hem een nominatie voor een Gouden Kalf opleverde. Daarna volgden rollen in onder meer Left Luggage, Ik ook van jou en All Stars. In die laatste film zong hij het nummer 'Toen ik je zag'. Het werd een grote hit. Ook was hij geregeld te zien in tv-series en musicals. Antonie Kamerling leed aan depressies. In een interview vertelde hij eens over een diep dal waar hij doorheen was gegaan. 'Ik was geen vader, geen partner en voor mezelf was ik er ook niet.'

 

Meer over