Kijktip: Back to the Zero's met Lieke, Peter en John

In Back to the Zero's kijken Lieke van Lexmond, Peter van der Vorst en John Williams terug op de eerste tien jaar van dit decennium. 

De eerste tien jaar van deze eeuw stonden vooral in het teken van toenemend terrorisme, maar gelukkig gebeurde er ook veel leuks. Op televisie bijvoorbeeld. Realityseries maakten een enorme opmars en ook talentenjachten schoten als paddenstoelen uit de grond.

Willem en Máxima

Koning Willem-Alexander trouwde in 2002 met zijn Máxima en het Nederlands elftal maakte een mooie periode door. Iedere aflevering besteden Lieke, John en Peter aandacht aan een ander jaar. Ze beginnen met 2000. Toen vielen bijvoorbeeld de Hells Angels de studio van Barend en Van Dorp binnen. Wat gebeurde er verder in dit jaar en hoe veranderde de samenleving?

Call TV

Voor de drie presentatoren waren het ook de roerige jaren waarin ze carrière maakten. Lieke van Lexmond brak in die tijd door; in 2002 werd ze gevraagd om de rol van Charlie in Goede Tijden, Slechte Tijden over te nemen van Aukje van Ginneken. Ze zou de rol tot 2012 spelen en werd er een landelijke bekendheid mee. Ook begon ze te presenteren. John Williams klom in dat decennium op van Call TV-presentator tot gezicht van hits als Help, mijn man is klusser. Peter van der Vorst tot slot werd als royaltyverslaggever bekend bij RTL Boulevard en kreeg steeds meer eigen programma's, zoals Van der Vorst ziet sterren.

Reageren