Kijktip: Bezeten moordenaar in Luther

16 januari 2016 11:00 | kijktips | Door Televizier

De kwaliteiten van detective John Luther worden op de proef gesteld als een door de duivel bezeten moordenaar achter een jonge moeder aan zit. Kan hij haar leven redden en ook de man arresteren?

In deze herhaling worden de kwaliteiten van detective John Luther op de proef gesteld als een door de duivel bezeten moordenaar achter een jonge moeder aan zit. Kan hij haar leven redden en ook de man arresteren?

Getergde rechercheur 

Idris Elba speelt de getergde John Luther, een rechercheur die zo opgaat in de misdaden die hij onderzoekt, dat hij zich soms over het randje van het toelaatbare begeeft. Zo heeft hij eerder een van meerdere moorden verdachte man van grote hoogte laten vallen, waardoor die in coma belandde. Elba vertelde vorig jaar aan de BBC dat hij dol is op zijn personage, maar het ook een zware rol vindt. 'Luther beheerst mij tijdens opnameperiodes. Ik kan mezelf moeilijk scheiden van zijn karakter. Dat vraagt veel van mij, maar dat vind ik als acteur ook interessant.'

Toegewijd

De politieserie Luther draait om detective John Luther (Idris Elba), die in hartje Londen werkt. Hij is een moeilijke collega om mee te werken: hij is zo toegewijd in het oplossen van zaken, dat hij vaak de grenzen opzoekt. Daarmee oogst hij waardering, maar net zo vaak ontstaan er daardoor ruzies op kantoor. Een terugkerend personage is Alice Morgan (Ruth Wilson), een geniale narcist die in de eerste aflevering van de serie haar ouders vermoord. Luther komt daarachter, maar heeft geen zaak door gebrek aan bewijs. Alice blijft vrij rondlopen en Luther benadert haar vaak voor advies.

Meer over