Kijktip: Bizarre moord in Midsomer Murders

9 maart 2016 13:58 | kijktips | Door Televizier

Rechercheur Barnaby en zijn assistent Nelson krijgen in deze spannende aflevering van Midsomer Murders een opmerkelijke zaak voor hun kiezen. 

Het is al het zeventiende seizoen van Midsomer Murders, maar nog niet eerder werd een slachtoffer om het leven gebracht door verdrinking in een schaal met water, eieren en levende palingen.

Folkliedje 

Aan de arme Toby Winning de première. De bizarre moord lijkt verband te houden met een oud lokaal folkliedje, waarin ook palingen voorkomen. Winning is al jaren de drijvende kracht achter een het muziekfestival in Little Crosby. De inwoners van dit dorp zijn er hartstikke trots op en waren dus niet blij met de door hem aangekondigde verhuizing van het evenement naar Londen. Is dat het motief voor de moord? En wat heeft de zelfmoord lang geleden van de plaatselijke zanger Johnny Carver ermee te maken? Barnaby (Neil Dudgeon) en Nelson (Gwilym Lee) gaan op onderzoek uit. 

Muziek 

Muziek blijkt een rode draad in de zaak en er wordt dan ook veel gezongen in deze aflevering. Een belangrijke rol komt daarom voor rekening van Lucie Jones, die de verdachte Melody Carver speelt. Deze getalenteerde jongedame zingt in deze Midsomer Murders het folknummer 'The ballad of Midsomer County', een lied dat speciaal voor deze aflevering is geschreven. Dat doet ze spatzuiver en dat is niet zo gek; Jones maakte in Groot-Brittannië namelijk al eerder veel indruk als deelneemster aan X-Factor. Ze schopte het in 2009 tot de laatste acht van de Britse versie van de televisietalentenjacht.

 

Meer over