Kijktip: Bloed, Zweet en Luxeproblemen

Het is afzien geblazen voor de zes jonge Nederlanders die in de nieuwe BNN-serie Bloed, zweet en luxeproblemen aan de slag gaan in Ethiopië en Bangladesh.

Op het land en in de fabriek ervaren ze vijf weken lang dat slavenwerk in ontwikkelingslanden nog bestaat. Voor een schamel loon van nog geen twee euro per dag beulen ze zich onder erbarmelijke omstandigheden af.

Wrijvingen

In hun schaarse vrije tijd wonen ze tussen de lokale arbeiders en zijn ze aan elkaar overgeleverd. Wrijvingen kunnen niet uitblijven. Het contrast tussen de arme bevolking en de verwende westerlingen is groot en de deelnemers verschillen onderling ook nogal.

Gevarieerde groep

Er zit een veganiste in de groep, Daphne (27), maar ook een nuchtere boerenzoon, Hielke (19). Zou het studerende feestbeest Majellie (24) overweg kunnen met fotomodel Lotte (24)? En hoe slaan de vrolijke Benjamin (27) en de zachtaardige Jordi (19) zich erdoorheen? Eén ding hebben ze wel gemeen: ze zien het allemaal als een uitdaging.

Ogen openen

Bloed, zweet en luxeproblemen is gebaseerd op het Engelse programma Blood, sweat and luxuries, dat BNN eerder uitzond. Zullen de ontberingen ook de Nederlandse ‘uitzendkrachten’ de ogen openen en hun kijk op het leven definitief veranderen?

Reageren