Kijktip | Bram Moszkowicz in College Tour

De populairste en controversieelste strafpleiter van Nederland is vanavond te gast in College Tour. Bram Moszkowicz (50) verdedigde roemruchte cliënten als Cor van Hout, Willem Holleeder, Robin van Persie, Geert Wilders en Desi Bouterse. En uitgerekend een deel van het gesprek over die laatste cliënt kreeg tijdens de opnames van College Tour nog een staartje. 

Hij is regelmatig te zien bij Boulevard, en niet alleen om zijn veelbesproken relatie met nieuwslezeres Eva Jinek: "Het straf­recht is omgeven met allerlei vooroordelen en meningen. Ik probeer een kijkje te geven in de keuken van het recht. En ik weet uit de reacties dat men dat op prijs stelt.”

Afgelopen zomer werd Moszkowicz gepolst voor de post van minister van Justitie. Dat was te vroeg voor hem. "Maar ik zou als debater niet misstaan in de Kamer.” Dat wordt interessant vanavond. Vooral omdat tijdens de opnames nog een spannend moment ontstond. 

Dansen met Bouterse
Moszkowicz dreigde namelijk om niet meer mee te willen werken aan College Tour toen de makers op het punt stonden om beelden uit 1996 te tonen waarin Moszkowicz danst met zijn toenmalig cliënt Desi Bouterse. 

"Dit mag je niet uitzenden, want daar moet ik toestemming voor geven", zou Moszkowicz gezegd hebben. Presentator Twan Huys probeerde nog tegen te brengen dat College Tour het recht had om die beelden te gebruiken omdat ze door het tv-programma NOVA waren gemaakt, maar Moszkowicz liet zich niet vermurwen. 

Geen dansje in beeld
Na een felle onderhandeling eiste Moszkowicz dat hij alleen nog maar over Bouterse wilde praten als hij precies kon weten wat er van hem en Bouterse werd uitgezonden. Zo niet, dan stapte hij op. Argumenten van Huys over de journalistieke vrijheid werden door Moszkowicz genegeerd. 

De twee kwam uiteindelijk overeen om dan geen beelden uit te zenden, maar alleen maar geluid. En zo zal het dus ook vanavond geschieden. 

Reageren