Kijktip: Broadchurch is een tranendal

29 mei 2015 10:00 | kijktips | Door Televizier

In Broadchurch wordt nogal wat afgehuild door agente Ellie (Olivia Coleman). „Ik moet oppassen, want straks krijg ik om die reden geen werk meer.”

De moord op Danny is de bewoners van het dorpje Broadchurch niet in de koude kleren gaan zitten. Vooral agente Ellie staat van alle kanten onder druk. En dan wordt ze ook nog beschuldigd van een affaire. Olivia Colman speelt de rol van Ellie. Zij staat sinds het begin van het eerste seizoen bekend als een vrouw die snel huilt.

Janken

Tegen het Britse Vogue vertelde Olivia onlangs dat het echte tranen zijn. „Als iets me raakt, huil ik. Ook als het niet in het script staat.” Ze vermoedt wel dat ze voortaan haar emoties iets meer in bedwang moet houden. „Ik ben bang dat het publiek het een beetje zat is om me telkens weer te zien janken. Ik moet oppassen, want straks krijg ik om die reden geen werk meer.”

Comedy

Niemand was dus verbaasd door Olivia’s reactie toen ze in Groot-Brittannië een Bafta won voor beste hoofdrolspeelster in een serie. Tijdens de uitreiking barstte ze wederom in tranen uit, waarvoor ze direct haar excuses aanbood. Overigens valt er ook nog weleens te lachen met Olivia Colman. Ze speelde hiervoor onder meer zeven jaar lang een hoofdrol in de komische reeks Peep show, waarvoor ze werd genomineerd voor beste actrice in een comedyserie.

Derde seizoen

Inmiddels is er alweer een derde seizoen aangekondigd van Broadchurch, dus Olivia Colman heeft de vreugdetranen vast achter de rug. Nu maar hopen dat haar verdere ellende wordt bespaard

Meer over