Kijktip: Bureau sport

27 Juni 2015 11:38 | kijktips | Door Televizier

Een week voor de start van de Tour de France in Utrecht storten Frank Evenblij en Erik Dijkstra zich in zeven afleveringen van Bureau Sport op de mythes en mysteries van de wielersport.

Over een week gaat in Utrecht de Tour de France van start. Voorafgaand aan de Grand Départ storten Frank Evenblij en Erik Dijkstra zich in zeven afleveringen van Bureau Sport op de mythes en mysteries van de wielersport. 'De wielersport lijkt wel een kalifaat. Alles moet perfect! De juiste sokken, zwarte broek en minimaal gladgeschoren benen', zegt Erik Dijkstra hierover.

Nibali

In deze eerste aflevering ontmoeten ze de Tourwinnaar van vorig jaar, Vincenzo Nibali. Ze praten onder meer over het slaapgedrag van de Italiaan. Joop Zoetemelk zei ooit: 'De Tour win je in bed.' Is Nibali het hiermee eens? Ook ondervinden de presentatoren hoe een profrenner leeft tijdens een wielerronde en interviewen ze Lars Boom, de laatste Nederlandse winnaar van een Tour-etappe.

Vrouwenwielrenpanel

In de bioscoop van Bureau Sport bespreekt een vrouwenwielrenpanel, bestaande uit Leontien van Moorsel, Roxane Knetemann (wielrenster en dochter van oud-kampioen Gerrie), Ramona van der Lecq (wielervrouw van Niki Terpstra) en journalist en wielrenster Marijn de Vries, iedere dag een thema. Dit keer is dat soigneren. De uitzending sluit dagelijks af met de een (ex)topsporter die probeert een zo hoog mogelijke snelheid te behalen op het oudste fietspad van Nederland: de Maliebaan in Utrecht.

Meer over