Kijktip: Champions League-finale: Bijt Barça zich stuk op Juventus?

Juventus staat voor het eerst in twaalf jaar in de finale van de Champions League. Tegenstander Barcelona won de cup in die tijd drie keer.

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo: het zijn de absolute vedetten van het hedendaagse voetbal. Menig liefhebber hoopte dan ook dat de twee sterren elkaar zouden treffen in de finale van de UEFA Champions League. Tevergeefs. Waar het FC Barcelona van Messi zonder al te veel problemen de finale in Berlijn bereikte, verslikte Ronaldo’s Real Madrid zich in de halve eindstrijd in het verrassend sterke Juventus.

Topscorer

De Italiaanse club staat hierdoor voor het eerst in twaalf jaar weer in de finale van de belangrijkste Europese clubcompetitie. Doordat zijn aartsrivaal Ronaldo niet in actie komt, kan Messi overigens alleen aan kop komen op de topscorerslijst aller tijden in UEFA Champions League. Beide spelers wisten tot nu toe maar liefst 77 maal het net te vinden.

Appeltje

De eindstrijd van de UEFA Champions League brengt dus niet de gehoopte ontmoeting tussen Messi en Ronaldo. Wel is er een ander pikant onderonsje, namelijk dat tussen Barcelona-spits Luis Suárez en Juventus-verdedigers Giorgio Chiellini en Patrice Evra. Deze laatste twee hebben allebei nog een appeltje met de Uruguayaan te schillen.

Wraak op Suárez

Chiellini omdat hij tijdens het afgelopen WK in Brazilië door Suárez in zijn schouder is gebeten en Evra omdat Suárez – destijds in dienst van Liverpool – hem racistisch bejegende en weigerde de hand te schudden. Nemen de Juventus-spelers in Berlijn hun sportieve revanche?

Reageren