Kijktip: College Tour met Guus Meeuwis

18 september 2015 11:29 | kijktips | Door Televizier

Twan Huys en een zaal vol studenten vragen zanger/presentator Guus Meeuwis hoe hij het toch zo ver heeft kunnen schoppen de laatste 20 jaar.

Met 'Het is een nacht' heeft Guus Meeuwis een onverwoestbare Nederpopklassieker op zijn naam staan. Bovendien verkoopt hij moeiteloos het Philips Stadion uit met uit met zijn concerten. Wie op die manier uitblinkt in zijn vak, mag daarover vertellen in College Tour.

Twintig jaar

Dat gebeurt uiteraard in Noord-Brabant, de provincie die onlosmakelijk is verbonden met de zanger. In de Sint Jozefkerk in Tilburg gaat het uiteraard over de doorbraak van Meeuwis, die als zingende student een ode schrijft aan zijn huidige vrouw Valérie en opeens beroemd is. Twintig jaar later heeft hij vier nummer 1-hits gescoord en honderdduizenden cd's verkocht. En er zit nog veel meer in het vat, bijvoorbeeld een groots concert in de prestigieuze The Royal Albert Hall in London.

Televizier Talent Award

De laatste jaren heeft Guus Meeuwis zich ook ontwikkeld als televisiepersoonlijkheid. Hij begon voorzichtig als vast panellid van het programma Stenders late vermaak, later werd hij teamcaptain in Ik hou van Holland. Voor die rol ontving hij zelfs een Televizier Talent Award. Het is zeker niet de enige prijs uit zijn carrière. Hij won meerdere 3FM Awards voor beste zanger, kreeg de NPO Radio 2 Prijs en de luisteraars van 100% NL verkozen hem tot Meest Ultieme Nederlander.

Lees ook:
Anton Corbijn te gast bij College Tour

Meer over