Kijktip: College Tour met Herman van Veen

Twan Huys en een zaal vol studenten spreken heatermaker, zanger, acteur, violist en schilder Herman van Veen in Theater Carré. 

Meer dan vijfhonderd keer stond Herman van Veen in Koninklijk Theater Carré. Twan Huys wist de theatermaker, zanger, acteur, violist en schilder te strikken voor College tour, onder voorwaarde dat het vraaggesprek in Carré zou plaatsvinden.

Alfred J. Kwak

Er zijn diverse goede redenen om Van Veen juist nu te vragen voor het programma. Afgelopen jaar vierde hij zijn 70ste verjaardag en dit jaar zit hij maar liefst 50 jaar in het vak. Hij bereikte in die tijd bijna heel Nederland. Van zijn vrolijke deuntjes voor de tekenfilmserie Alfred J. Kwak tot zijn Franse chansons, bijna iedereen kent wel iets van Van Veen. Hij werd in 1976 onderscheiden met de Louis Davidsring, een prestigieuze kleinkunstprijs. Onlangs gaf hij de onderscheiding door, aan Claudia de Breij.

Nelson Mandela

De Louis Davidsring is niet de enige prijs die Van Veen in zijn lange loopbaan ontving. Hij werd onder meer geridderd in de Orde van Oranje-Nassau en de Orde van de Nederlandse Leeuw. Zijn succes als entertainer en het bekende Nederlanderschap zette hij al snel in als activist voor de rechten van het kind. Voor deze belangeloze inzet kreeg hij eveneens diverse prijzen, waaronder de Planetary Consciousness Award, die daarvoor onder meer ook aan Nelson Mandela was uitgereikt.

Reageren