Kijktip: Concurrentiestrijd in Zullen We een Spelletje Doen?

8 april 2016 15:33 | kijktips | Door Televizier

Het duo Nick en Simon strijdt in de spelshow tegen elkaar in plaats van met elkaar. De vraag is wie van de twee het beste is in het spelen van spelletjes.

Zangers Nick en Simon houden wel van een wedstrijdje. De afgelopen weken waren ze te zien in met zangspelshow Lekker Nederlands; nu gaan ze vrolijk verder met Zullen We een Spelletje Doen?.

Nick versus Simon

Daarin vormt het Volendamse duo geen team, maar strijden ze juist tegen elkaar. Ze krijgen uiteenlopende opdrachten op het gebied van taal, muziek en algemene kennis. Dat hoeven ze niet alleen te doen. Als teamcaptains worden ze iedere week bijgestaan door andere bekende Nederlanders.

BN'ers in pubquiz

Onder meer schaatsbroers Ronald en Michel Mulder, Dennis Weening en Irene Moors hebben al toegezegd een keer mee te doen. De setting doet volgens Nick en Simon denken aan de sfeer van pubquiz. Kim-Lian van der Meij haakt aan als de presentatrice die alles in goede banen moet leiden.

Nog een spelshow

Klinkt het programma bekend in de oren? Dat kan kloppen. Zullen We een Spelletje Doen? heeft veel weg van Nick tegen Simon, dat in 2012 werd uitgezonden door de Tros. Daarin namen de Volendammers het ook tegen elkaar op in allerhande spelletjes. Destijds was het niet Kim-Lian van der Meij die de heren in het gareel probeerde te onthouden, maar Katja Schuurman.

Concurrentie

Overigens is het te hopen voor de twee dat hun nieuwe show beter scoort dan Lekker Nederlands. Dat stond tegenover The Voice Kids en wist daardoor nauwelijks kijkers te trekken. Nu staat hun spelletje tegelijk geprogrammeerd met concurrent Holland's Got Talent.

 

Meer over