Kijktip: Crime Scene Investigation special met Gil Grissom

De makers trokken daarom alles uit de kast voor een afrondende, 2-delige special: Immortality. Daarin komen oude personages terug.

Komen Gil Grissom en Sara Sidle ooit nog samen? Die vraag hield fans van Crime Scene Investigation lang bezig. Toen de Amerikaanse zender CBS na vijftien seizoenen de stekker trok uit de misdaadserie was het verhaal dan ook eigenlijk nog niet helemaal af.

Gill Grissom

De makers trokken daarom alles uit de kast voor een afrondende, 2-delige special: 'Immortality'. Daarin komen oude personages terug, onder wie Gil Grissom (William Petersen), Jim Brass (Paul Guilfoyle) en Catherine Willows (Marg Helgenberger). Ze moeten helpen omdat er een zelfmoordcommando actief is in een van de casino's in Las Vegas. De huidige forensisch onderzoekers denken al snel in de richting van Lady Heather, een crimineel waar de oudgedienden eerder in zes afleveringen lang mee te maken hadden.

Lady Heather

CSI-bedenker en scriptschrijver Anthony Zuiker vroeg van tevoren via sociale media aan de fans wat ze graag wilden zien in een afsluitende special. 'Het was opvallend hoeveel mensen wilden weten hoe het eindigde tussen Grissom en Sara, dus moest ik wel iets met die verhaallijn. Ik besloot Lady Heather ook te laten terugkeren, omdat ook zij Grissoms hart eens had gestolen', vertelde hij aan tv-blog Deadline. Alleen George Eads en Elisabeth Shue, die respectievelijk onderzoekers Nick Stokes en Julie Finlay speelden, doen niet mee aan deze special. Volgende week is het tweede deel en definitieve einde van de reeks.

 

Reageren