Kijktip: Cyberterrorisme in Homeland

11 december 2015 14:00 | kijktips | Door Televizier

© Stephan Rabold/SHOWTIME

Het vijfde seizoen van Homeland speelt zich dit keer voor het eerst niet af in het Midden-Oosten, maar in Duitsland. Voormalig CIA-agente Carrie Mathison probeert hier een rustiger leven op te bouwen, maar dit blijkt tevergeefs. 

Met gemiddeld minder dan 300.000 kijkers is het vijfde seizoen van Homeland in Nederland qua kijkcijfers geen succes te noemen te noemen. In Amerika laten die, na de tegenvallende derde en vierde reeks, juist weer een stijgende lijn zien.

Duitsland

De serie speelt zich dit keer voor het eerst niet af in het Midden-Oosten, maar in Duitsland. Hier probeerde de voormalig CIA-agente Carrie Mathison (Claire Danes) een rustiger leven op te bouwen. Al snel bleek dit tevergeefs, want sinds het CIA-kantoor in de Duitse hoofdstad te maken kreeg met cyberterrorisme, is haar leven in gevaar. Bekenden uit het verleden zinnen op wraak. Met nog drie afleveringen te gaan moet duidelijk worden of de onvoorspelbare Carrie het er ook dit vijfde seizoen levend vanaf brengt. (afl. 10, seizoen 5)

Nieuw gezicht

Naast de oude vertrouwde gezichten van acteurs Claire Danes, Rupert Friend en Mandy Patinkin, is er dit seizoen in Homeland een prominente rol weggelegd voor Sebastian Koch. Hij geeft gestalte geeft aan filantroop Otto Düring, de baas van Carrie. De Duitser is in Nederland vooral bekend door zijn rol in Zwartboek en in het veel bekroonde Das Leben der Anderen. In een interview met de krant Bild zei hij overrompelt te zijn door zijn rol in Homeland. 'Ik vind het een van de beste series die ik ooit heb gezien. Het is met grote vreugde dat ik dit mag meemaken.'

Meer over