Kijktip: Dafne Schippers in Holland Sport

4 februari 2016 16:33 | kijktips | Door Televizier

In een nieuwe aflevering van Holland Sport zoekt Wilfried de Jong de succesvolle atlete Dafne Schippers op in Tenerife. 

Wat goed is, komt snel. Dit geldt ook voor Dafne Schippers. Nog geen jaar geleden koos de atlete definitief voor de sprint. Ze won meteen de wereldtitel op de 200 meter.

Olympische Spelen Rio de Janeiro 

In Holland Sport ontmoet Wilfried de Jong haar op Tenerife. Hier werkt Schippers met haar coach Bart Bennema aan haar start. De presentator praat onder meer met Schippers over het belangrijkste toernooi van het jaar: de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Sinds haar wereldtitel op de 200 meter is de Utrechtse een van de favorieten voor olympisch goud op dit nummer. Maar ook op de 100 meter is Schippers niet kansloos. Op de WK won ze afgelopen zomer zilver, in een nieuw Nederlands record: 10,81. En Schippers denkt dat ze nog harder kan. '10,7 is mogelijk', vertelt ze De Jong.

Meerkampster 

Jarenlang kwam de pas 23-jarige Dafne Schippers namens Nederland uit op de meerkamp. Met succes: in 2013 veroverde ze brons op de zevenkamp bij de WK in Moskou. Naast de beste meerkampster is de atlete ook de snelste sprintster van het land. Dubbele medaillekansen zou je denken. Niet dus. De meerkamp en de sprint combineren tijdens een groot toernooi is fysiek vrijwel onmogelijk. Daarom besloot Schippers in juni vorig jaar dat ze zich, voorlopig althans, zou focussen op de sprintnummers. Levert haar dit komende zomer een olympische plak op?

Meer over