Kijktip: de 2de editie van Heel Nederland Kijkt Sterren

21 oktober 2015 11:00 | kijktips | Door Televizier

© Rogier Veldman - MAX

Tijdens de eerste editie van Heel Nederland Kijkt Sterren was het bewolkt, hopelijk kunnen we nu meer zien van het heelal en de sterren. 

Sterren, onvoorstelbare afstanden, buitenaardse temperaturen en verbazingwekkende lichttaferelen. In Heel Nederland Kijkt Sterren verdiepen presentator Jeroen Latijnhouwers en sterrenkundige Govert Schilling zich in een thema dat menigeen tot de verbeelding spreekt: het heelal.

André Kuipers

In dit programma, dat live vanuit de Oude Sterrewacht in Leiden en het Planetarium in Artis komt, nemen ze de kijkers mee de ruimte in, op reis tussen hemel en aarde. Onderweg ontrafelen deskundigen, onder wie astronaut André Kuipers, geheimen van het heelal. Zo besteden ze aandacht aan het fenomeen lichtsnelheid en leggen ze uit hoe mysterieuze zwarte gaten ontstaan. Ook exoplaneten - planeten die om een andere ster dan de zon draaien - en zwaartekrachtsgolven komen aan bod.

Trending topic

Heel Nederland kijkt sterren is gebaseerd op de BBC-show Stargazing live. Sinds de eerste uitzending in 2011 is dit programma een groot succes. In navolging van de Britten bleken vorig jaar ook de Nederlandse televisiekijkers in de ban van het heelal. Naar eerste editie van Heel Nederland kijkt sterren keken zo'n 1,2 miljoen mensen en op Twitter was het programma trending topic. Het sociale medium wordt nu overigens ook weer ingezet. Kijkers met vragen over buitenaards leven, opzienbarende missies en wat dies meer zij, kunnen deze stellen via Twitter met #HNKS. Enkele vragen worden in de uitzending beantwoord.

Meer over