Kijktip: De aller- allerlaatste Crime Scene Investigation

Het allerlaatste uur van Crime Scene Investigation is aangebroken en daarin komen heleboel vertrouwde gezichten nog een keer terug.

Het is zover: het allerlaatste uur van Crime Scene Investigation. De twee grote vragen van de avond: wie stopt crimineel Lady Heather en komen Gil Grissom en zijn ex-vrouw Sara Sidle nog samen? De verlossende antwoorden volgen in het laatste uurtje CSI. Vorige week startte deze CSI-special met een zelfmoordaanslag in een van de casino's in Las Vegas.

Reünie

Omdat de verdenkingen al snel richting oude bekende Lady Heather gingen, liep het onderzoek uit op een spontane reünie. Onder anderen Jim Brass (Paul Guilfoyle) en Catherine Willows (Marg Helgenberger) schoten te hulp. Jorja Fox, die Sara speelt, blikt in de LA Times tevreden terug op de finale. 'Ondanks al het geweld in de serie, is CSI echt een liefdesverhaal. En het is fantastisch om daarmee te eindigen.'

Marg Helgenberger

Marg Helgenberger vertelt aan tv-blog The wrap hoe geweldig ze het vond om betrokken te zijn bij de afsluiter. 'Ook al maakte ik al 3,5 jaar geen onderdeel meer uit van de show, zodra ik op de set stond leek het alsof ik er een week geleden nog was.' De forensisch onderzoekers hebben de afgelopen 15 jaar maar liefst 336 zaken opgelost en zorgden wereldwijd voor het CSI-effect: kijkers dachten dat moordzaken in het echt ook in een mum van tijd konden worden opgelost. In Amerika schakelden ruim twaalf miljoen mensen in voor deze finale. Sinds 2012, toen de daling inzette, keken er niet  zoveel mensen naar CSI.

 

Reageren