Kijktip: De Beste Zangers van Nederland

4 juni 2015 10:47 | muziek | Door Televizier

Jan Smit reist voor De Beste Zangers van Nederland met een groep artiesten af naar Ibiza. In aflevering één nemen o.a. Do en Jan Keizer nummers onder handen van The Voice-winnares Julia Zahra.

Het werk van Julia Zahra staat centraal in de eerste aflevering van dit seizoen van De Beste Zangers van Nederland. De The Voice of Holland-winnares keek toe hoe collega's als Lange Frans, Van Dik Hout-zanger Martin Buitenhuis, musicalster Anouk Maas, Frans Duijts, Do en Jan Keizer zich aan haar repertoire waagden.

Britney Spears

Ze trokken daarbij alles uit de kast: „Jan had nog net geen latexpakje aan”, vertelt ze over de optredens. Nummers die langskwamen zijn onder meer 'Oops, I Did It Again', de Britney Spears-hit waarmee ze indruk maakte op de Voice-jury, en haar nieuwe single 'Feel Like Falling'. „Dat moment was voor mij best emotioneel. Ik vond het heel bijzonder dat een goede artiest een kindje dat ik net zelf op de wereld had gezet met veel liefde voor mij zingt.”

The Voice

„Ik ben één keer eerder zoveel achter elkaar op tv geweest”, refereert Julia aan haar tijd bij The Voice. „Toen was ik bezig met nummers van andere artiesten. Echt om mijn werk ging het op tv nooit eerder.” Verder vond ze het heel bijzonder dat ze als relatieve nieuwkomer in het vak een tijd met zo’n groep doorgewinterde artiesten door mocht brengen. Sprake van hiërarchie was er namelijk niet. „Iedereen was gelijkwaardig in dit programma. In het begin was het even wennen aan elkaar, maar na die eerste opnamedag merkte ik dat iedereen erg zijn best had gedaan om zich in te leven in anderen. Toen was het ijs gebroken.”

De Beste Zangers van Nederland • 13 juni 20.25 uur, NPO 1

Meer over