Kijktip: De eerste aflevering van Bureau Raampoort

5 oktober 2015 13:31 | kijktips | Door Televizier

Thomas Acda en Tim Haars beginnen na een zeer geslaagde proef aan het echte politiewerk in de serie Bureau Raampoort op SBS 6.

Na de twee goed bekeken pilot-afleveringen van vorig jaar start nu een volledige serie Bureau Raampoort. De ervaren rechercheur Peter van Opperdoes (Thomas Acda) is na een jaar afwezigheid weer terug in zijn vertrouwde habitat: het Amsterdamse politiebureau Raampoort in de Jordaan.

Jacob Holm

Tijdens zijn sabbatical heeft de jonge Jacob Holm (Tim Haars) de honneurs waargenomen en de boel naar zijn hand gezet. Nu worden de twee geacht het rechercheteam samen aan te sturen, maar door hun totaal verschillende karakters is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Van Opperdoes wil dat Holm zich volledig naar hem schikt, maar zijn eigenwijze collega voelt daar weinig voor. Ondertussen tiert de crimina­liteit in de Jordaan welig. Weten de twee alsnog de handen ineen te slaan?

Tim Haars

Tim Haars is vooral bekend als de asociale Brabander Gerrie uit het sketchprogramma New Kids. De rol van Holm is wel iets heel anders voor de 33-jarige tv-maker. Hij is trots dat hij mag meewerken aan Bureau Raampoort, vertelde hij eerder aan SBS 6. „Het is echt een op zichzelf staande serie. Ik denk wel dat het vet gaat worden.” Anders dan zijn personage kijkt Haars in werkelijkheid wel op tegen zijn collega Thomas Acda: „Toen ik hoorde dat hij Van Opperdoes ging spelen, wilde ik direct auditie doen. En nu sta ik hier.”

In de eerste aflevering wordt een lijk gevonden aan het IJ. Een kijken hoe Van Opperdoes en Holm dat gaan oplossen.

 

Bureau Raampoort 21.25 • SBS 6


Meer over