Kijktip: De eerste aflevering van Jan Is de Beste

Jan wil altijd de beste zijn in alles. Tegen zijn verlies kan hij ook al niet. De komende weken gaat hij in duel met verschillende BN'ers, te beginnen bij Patty Brard. 

Presentator Jan Versteegh meet zich in Jan Is de Beste wekelijks met een BN'er. Na drie opdrachten is duidelijk wie van de twee de beste is. In deze openingsaflevering neemt hij het op tegen Patty Brard op het gebied van de crimefighting. Jan kijkt uit naar het duel met de tv-diva: 'Patty is een goedgebekte vrouw met een gezonde dosis humor. Ze weet me altijd aan het lachen te maken.'

Winnaarsmentaliteit

Ondanks zijn sympathie voor de opponent is verliezen geen optie voor de winnaar van de Televizier Talent Award: 'Daar kan ik absoluut niet tegen. In mijn jeugd deed ik aan tennis en ik kan je zeggen dat er toen heel wat rackets gesneuveld zijn.' Die winnaarsmentaliteit komt Jan nu goed van pas: 'Mijn fanatisme is essentieel voor het programma. Dat maakt immers dat je het beste in elkaar naar boven haalt.'

Het is voor het eerst dat Jan een programma helemaal in zijn eentje presenteert, maar hij heeft vertrouwen dat het wel goed komt. „Het programma is leuk voor mensen die mij graag zien winnen, maar ook voor diegenen die mij op mijn bek willen zien gaan én willen zien hoe moeilijk ik het daarmee heb. Ik kan nog geen potje ganzenbord spelen zonder me te verbijten als ik verlies.”

Usain Bolt

Gelukkig zijn de kansen in het nieuwe BNN-programma eerlijk verdeeld. "Kijk, als je mij de 100 meter laat lopen tegen Usain Bolt, dan weet je wel wie er gaat winnen. Maar zo is het in Jan is de Beste dus nooit, omdat ik en mijn tegenstander meer aan elkaar gewaagd zijn."

 

Reageren