Kijktip: De eerste aflevering van Real Men

Vijf mannen die liever biertjes hijsen dan in de sportschool aan gewichten hangen, worden onder leiding van Beau van Erven Dorens klaargestoomd voor een triatlon.

Van bier, barbecue en bankhangen naar komkommer, kwark en conditietraining. De levens van de deelnemers aan Real Men gaan volledig op hun kop. Ze worden in dit nieuwe programma door personal trainer Guy klaargestoomd voor een triatlon, in dit geval de olympische variant. Dat betekent 1500 meter zwemmen, 40 kilometer wielrennen en 10 kilometer hardlopen.

Flinke bierbuik

Beau van Erven Dorens vertelt dat de conditie van de mannen - allen uitgerust met een flinke bierbuik - daarvoor flink moet verbeteren. „Deze mensen kunnen amper een trap oplopen.” Ze moeten dus stevig in training en daarnaast gaat hun dieet ook nog stevig op de schop. Toch blijven ze volgens de presentator in een prima humeur. „Het is een onwijs leuk stel jongens, en ze blijven voortdurend grappen maken.”

Vraatzuchtig

Er is dan ook heel wat te winnen voor de kandidaten. Beau: „Ze leven beestachtig ongezond en uit een test bleek dat sommige jongens veertien jaar eerder doodgaan als ze zo doorgaan.” De mannen plukken ook eerder al de vruchten van een strakker lichaam. „Ze vinden het onwijs leuk dat ze er weer een beetje goed uitzien. Je ziet ze helemaal veranderen, ook innerlijk.” De presentator kan qua levensstijl zelf als een voorbeeld dienen voor de Real men. „Ik loop marathons en zwem veel. Daarvoor moet je wel fit zijn, anders zink je. Maar ik ben een vraatzuchtig type en spring ook wel eens uit de band.”

Bekijk ook: 
Het fragment waarin de mannen bloot gaan

Reageren