Kijktip: De eerste aflevering van Waarom wachten?

Jochem van Gelder maakt reportages over mensen die iemand bij leven willen bedanken, in plaats van wachten tot de begrafenis.

Lovende woorden worden vaak pas uitgesproken als iemand er niet meer is. Maar eigenlijk is het dan te laat. In Waarom Wachten? helpt Jochem van Gelder mensen die een dierbare willen verrassen terwijl hij of zij nog vol in het leven staat. En dat levert vast en zeker ontroerende televisie op.

Rinus en Jaap

In deze eerste aflevering laat Rinus weten hoeveel hij houdt van zijn man Jaap, bij wie hij nieuw geluk vond na de dood van zijn vrouw. Ook Eva, Esther en David hebben een verrassing in petto. De drieling wil moeder Dulcie bedanken, omdat zij zichzelf altijd wegcijfert. In de bioscoop brengen ze haar een ode. De ernstig zieke Dirk tenslotte wil zijn ouders en zussen laten zien hoe belangrijk ze voor hem zijn door voor hen op te treden met een zelfgeschreven rap-lied. Zijn grote voorbeeld Gers Pardoel helpt hem daarbij.

Reclame

Waarom Wachten? is afgeleid van de reclamespotjes van verzekeraar Dela, waarin gewone Nederlanders als verrassing een dierbare bedanken. Dit leverde emotionele filmpjes op, bijvoorbeeld van een zoon die zijn vader op de voetbaltribune toespreekt en een leerling die een leraar dankt. 'In dit programma zijn er ook zulke mooie boodschappen', vertelt Jochem van Gelder. 'Het is echt een geschenk dat ik dit mag maken. Ik zeg niet snel dat heel Nederland ergens naar moet kijken, maar voor dit programma doe ik dat wel. Het is echt, het is eerlijk en het zit heel dicht bij de mensen', aldus de enthousiaste presentator.

Reageren