Kijktip: De finale van The Voice Kids 2016

Er staat veel op het spel in de finale van The Voice Kids: een studiebeurs van 25.000 euro. De finalisten zetten dus alles op alles. 

Dat is voor de jonge deelnemers een onvoorstelbaar groot bedrag. Nadat de finalisten eerder de Blind auditions doorstonden en The battles wonnen, moeten ze nu nog een laatste horde nemen: tijdens de live-uitzending zingen en hopen dat het publiek op hen gaat stemmen.

Lucas van Roekel

Vorig jaar won Lucas van Roekel. Aan De Gelderlander vertelde hij eind dit jaar wat de finale voor hem betekende: 'Waar ik ook ga, ik word altijd nagekeken. Als we naar de Ikea gaan, of naar de grote stad.' Hij kreeg ook te maken met onaardige berichten op sociale media. 'Het schijnt erbij te horen, ik vind het niet zo erg.' Hij werkt momenteel aan een nieuwe single, die hij wellicht in de finale komt laten horen.

Nick en Simon

Lucas was een protegé van coachduo Nick en Simon. De Volendammers stopten ermee en ook coach Angela Groothuizen was dit seizoen niet meer van de partij. Ilse DeLange en Ali B namen hun plaatsen in. De kans is groot dat Marco Borsato hen aftroeft met zijn talenten. Van de vier eerdere edities van The Voice Kids won de zanger er namelijk twee. Laura van Kaam en Ayoub Maach waren de winnaars van de tweede en derde editie. Daarnaast kan Borsato ook trots terugkijken op de eerste editie. Zijn teamlid Vajèn van den Bosch werd toen tweede, maar speelt inmiddels de sterren van de hemel in musicals en series als Spangas.

Meer over:

Reageren