Kijktip: De Friese Hilde in Het Mooiste Meisje Van de Klas

7 Januari 2016 16:40 | kijktips | Door Televizier

Die aantrekkelijke klasgenote, wat is er toch van haar geworden? Deze vraag stelt Jaap Jongbloed zich in Het Mooiste Meisje Van de Klas. De presentator trapt de nieuwe reeks af in Nepal, waar hij Hilde (1977) ontmoet.

Die aantrekkelijke klasgenote, wat is er toch van haar geworden? Deze vraag stelt Jaap Jongbloed zich in Het Mooiste Meisje Van de Klas. De presentator trapt de nieuwe reeks af in Nepal, waar hij Hilde (1977) ontmoet. Zij groeide op in een alternatief gezin in het kleine Friese dorpje Reduzum.

Rijkdom

Als puber vond ze het aparte leven van haar hippie-ouders maar niks. Zelf wilde ze niets liever dan 'normaal' zijn en rijk worden. Ze rondde haar studie fiscaal recht af en had al snel alles waar ze ooit van droomde: een grachtenpand, een Porsche en een boot. Maar toen haar zusje op 20-jarige leeftijd een einde aan haar leven maakte, realiseerde Hilde zich haar rijkdom haar niet gelukkig maakte. Ze pakte de rugzak van haar zusje en vertrok naar Nepal.

NepalĀ 

Hier ontmoet Jaap Jongbloed haar, slechts een paar weken na de aardbevingen die vorig jaar aan bijna 8.000 mensen het leven kostten. Terwijl het land zich weer herstelt na deze tragedie, praat hij met Hilde. Niet alleen over haar jeugd en haar schooltijd, maar ook over de stichting die ze in Nepal heeft opgezet om arme vrouwen de kans te geven een zelfredzaam bestaan op te bouwen.


Meer over