Kijktip: De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld met Ruud en Sofie

24 januari 2016 10:27 | kijktips | Door Televizier

Voormalig radio-dj en kunstenaar Ruud de Wild en presentatrice Sofie van den Enk ploegen in De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld door de modder van Madagaskar.

Dit eiland staat bekend om de prachtige stranden, geurige specerijen en tropische regenwouden, maar ook om de slechte wegen. Voor dit programma rijden Ruud de Wild en Sofie van den Enk over de enige doorgaande weg van hoofdstad Antananarivo naar de noordoostkust van het eiland. Lege accu's, nauwelijks te passeren rivieren en levensgevaarlijke modderwegen maken van hun eerste trip één om nooit te vergeten.

Sofie

Of ze nu naakt een radioprogramma moet presenteren of door de Afrikaanse blubber moet ploegen: Sofie houd wel van een uitdaging, vertelt ze in de Viva. 'Ik ken geen schaamte en ik hou van grenzen opzoeken. Braaf ben ik nooit geweest.'

Opvallende koppels

In De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld rijden acht koppels van bekende Nederlanders routes die op zijn zachtst gezegd niet heel makkelijk begaanbaar zijn. Enkele van de  deelnemende koppels: acteur Arjan Ederveen en cabaretière Lenette van Dongen, presentatoren Kees Tol en Joris Linssen, advocaat Bram Moszkowicz en pianist Wibi Soerjadi, cabaretier Marc-Marie Huijbregts en actrice Isa Hoes en de leden van de band De Jeugd van Tegenwoordig. In totaal wagen zestien bekende Nederlanders zich aan een tocht die leidt door onder meer de wildernis van Alaska, het ruige Georgië en de jungle van Madagaskar.

Meer over