Kijktip: De grote finale van Heel Holland bakt

25 oktober 2015 11:30 | kijktips | Door Televizier

Na acht weken kneden, mengen, wegen en bakken is het tijd voor de finale van Heel Holland Bakt. Met 3 dames: Farida, Martine en Sarena.

Eerder kwamen al onder andere vlaaien, patés en croûte, tartelettes en bokkepootjes voorbij in dit seizoen van Heel Holland Bakt. Het ene baksel lukte beter dan het andere. Er vloog een bakpapiertje in brand, er was een baksel dat op cement leek (en ook zo smaakte!), een kandidaat (Jaap) stopte er zelf mee, er waren ingewikkelde technische opdrachten en er was altijd de strenge jurering van Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven.

Farida

De overgebleven drie kandidaten, Farida, Sarena en Martine mogen voor nog één keer laten zien wat ze in huis hebben. De uitverkiezing van Farida als finalist leverde wat klachten op, veel kijkers vonden Michiel een betere finalekandidaat. Het betekent wel dat er voor het eerst een dame de titel 'beste thuisbakker van Nederland op haar naam zal schrijven.'

Duizend-en-een-nacht

En de drie dames moeten flink aan de bak: wie van hen maakt het best een macarondessert, een fraisier (aardbeientaart) en een creatie met als thema duizend-en-een-nacht? En levert deze finale-uitzending weer een kijkcijferrecord op?

Martine Bijl

Tijdens dit derde seizoen Heel Holland Bakt blijven de kijkcijfers alleen maar stijgen. Gemiddeld kijken er meer dan twee miljoen mensen naar de bakwedstrijd. Vorig jaar zagen 2,2 miljoen mensen hoe Menno de Koning de finale won. Waarschijnlijk zal de finale van dit jaar ongekend veel kijkers trekken. Halverwege september werd bekend dat Martine Bijl -presentatrice van het programma - was getroffen door een hersenbloeding. De afleveringen waren van de zomer al opgenomen en in overleg met haar man Berend Boudewijn werd besloten dat de uitzendingen wel gewoon doorgingen. Nu blijkt dat het herstel van Bijl nog maanden gaat duren.

Meer over